Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hotelu ve sportovním areálu v Tošovicích

Krátce před 18. hodinou dne 3. 8. 2008 vyjeli moravskoslezští hasiči k požáru v objektu areálu Ski parku Hejn v Tošovicích na Novojičínsku. Na likvidaci tohoto velmi komplikovaného požáru se podílelo celkem 8 hasičských jednotek.

Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že hoří v prostoru střechy nově dostavěného hotelu. Zásah byl velmi komplikovaný, hasiči museli postupně rozebírat střechu, aby se dostali k jednotlivým hořícím místům. Na místo se dostavil i majitel objektu a s hasiči spolupracoval.

Požár se podařilo lokalizovat až po 21. hodině. V době lokalizace požáru na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z HZS Moravskoslezského kraje, stanice Nový Jičín a Bílovec a sbory dobrovolných hasičů obcí Tošovice, Odry, Fulnek, Bílovec, Studénka a Starý Jičín.

Požárem bylo zasaženo podkroví nového hotelu, který byl těsně před kolaudací. Poškozena byla stavební část, instalace a vybavení ve 12 pokojích a střecha na ploše cca 5 × 8 metrů. Hasiči museli rozebrat střešní konstrukci, vynést spoustu nábytku a vybavení interiéru. Vzhledem k silnému zakouření probíhal celý zásah v dýchací technice.

Úplně likvidovat požár se hasičům podařilo čtvrt hodiny před půlnocí. Do rána potom na místě zůstali na hlídce pro případ, že by se někde objevilo skryté ohnisko požáru.

Vzhledem k tomu, že hotel nebyl ještě v provozu, nebyl při požáru nikdo zraněn ani nebylo nutno nikoho evakuovat. Škoda na objektu a jeho vybavení byla odhadnuta na 20 milionů korun. Příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS Moravskoslezského kraje a Policie ČR.

Foto: HZS Moravskoslezkého kraje a Ing. Ondřej Fabián

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje




-swo-

Sdílet