Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Počasí dnes zaměstnalo hasiče

Dnešní odpolední silný vítr zaměstnal jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na Vysočině. Od třinácté do sedmnácté hodiny evidujeme jednadvacet událostí v souvislosti s počasím. Hasiči vyjížděli nejvíce na Havlíčkobrodsku, nejméně na Třebíčsku.

Havlíčkobrodsko : 9 událostí – výběr z událostí

Ve 14:13 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod na ulici Humpolecká v Havlíčkově Brodě. Vítr zde utrhl část střešní krytiny z novostavby rodinného domu. Zasahující jednotka provedla zajištění střechy plachtou. 

V 15:07 hod vyjela jednotka dobrovolných hasičů z Golčova Jeníkova na odstranění prasklé lípy, která bránila v provozu na komunikaci směrem na Čáslav. 

V 15:57 hod vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Havlíčkův Brod do obce Pohled, kde padla stará lípa na střechu rodinného domu. Událost si vyžádala zásah lezecké skupiny.

Jihlavsko : 6 událostí -výběr z událostí 

Ve 14:01 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Polná k odstranění stromu, který zcela zablokoval komunikaci ve směru na Špinov.

V 15:26 hod odstraňovali polenští profesionální hasiči silné větve z komunikace mezi Přibyslaví a Polnou.

Pelhřimovsko: 3 události – výběr z událostí

Ve 14:57 hod spadl strom na dráty elektrického vedení v obci Sedlice. Na místě zasahovala jednotka dobrovolných hasičů z obce Želiv.

Třebíčsko – 1 událost

V 15:13 hod spadl strom přes komunikaci na ulici Družstevní v Třebíči. Jeho odstranění provedla místní jednotka profesionálních hasičů. 

Žďársko: 2 události – výběr z událostí

V 16:46 hod provedla místní jednotka dobrovolných hasičů na ulici Školní v Novém Městě na Moravě odstranění spadlého stromu.

Ilustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina



-swo-

Sdílet