Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry pole s obilím

V pondělí 4. srpna byl v 13:29 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár pole v Němčicích nad Hanou.

V pondělí 4. srpna byl v 13:29 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár pole v Němčicích nad Hanou.

Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a Kojetína a dobrovolní hasiči z Brodku u Prostějova, Klenovic na Hané, Němčic nad Hanou, Nezamyslic a Určic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří asi 5 ha neposečené pšenice. Do sběracího ústrojí kombajnu se dostal cizí předmět, od něhož mechanická jiskra zapálila obilí. Řidič stačil s kombajnem z pole vycouvat a uhasit ho ručním hasicím přístrojem, takže na kombajnu nevznikla žádná škoda. Na neposečeném obilí si majitel vyčíslil předběžnou škodu 250 tisíc korun.

Prostějov, hon U krematoria

Druhý požár pole se odehrál v 15:07 hodin v katastru obce Prostějov, hon U krematoria – pole po pravé straně silnice směr Vyškov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova, kteří po příjezdu zjistili, že hoří asi 1,5 ha neposečené ozimé pšenice. Požár způsobil podle majitele škodu 70 tisíc korun a vznikl od spadeného stromu, který sebou při pádu strhl dráty elektrického vedení.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

-kow-

Sdílet