Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za půl milionu způsobil požár chaty v lokalitě Dědkův Mlýn na Unhošťsku

Dne 3. března 2016 několik minut před druhou hodinou ranní bylo oznámeno na linku 112, že v chatařské lokalitě Dědkův Mlýn na Unhošťsku hoří jedna chata.

Operační důstojník na místo vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno a dobrovolné jednotky SDH Chyňava, Braškov a Unhošť. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří čelní strana chaty a dřevo, které bylo uskladněno pod balkonem.

Hasičům se za pomoci dvou C proudů v dýchací technice podařilo požár lokalizovat a tím uchránit část chaty. Následně byla chata odvětrána a pomocí termokamery zkontrolována. Okolo půl čtvrté byla velitelem zásahu oznámena likvidace požáru.

Šetřením na místě vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru konstatoval, že došlo k úmyslnému zapálení dřeva. Rozsáhlým požárem byla značně poškozena i chata a vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku 500 000,–Kč. Včasným zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty za zhruba 1 500 000,– Kč. Policisté případ nyní prošetřují jako podezření z trestných činů poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Sdílet