Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči lovili auto po nehodě z rybníka

Dvě jednotky hasičů z Bruntálska zasahovaly v sobotu 9. 8. 2008 dopoledne „pod hladinou" rybníku u obce Sosnová, kde v noci na sobotu skončil osobní automobil Fiat Tempra po jízdě na silnici číslo 11. Řidiče se jim nepodařilo nalézt.

Na místě události byli jako první dobrovolní hasiči z Horního Benešova, kteří prozkoumali Fiat, zda v něm ještě nejsou nějaké osoby, také prohledali okolí rybníka, jestli i tam nenajdou nějakého cestujícího, například zraněného či v šoku.

Jednotka HZS MSK ze stanice v Bruntálu přivázala automobil k lanu a přitáhla jej ke břehu. Pak už musel kvůli složitosti terénu a možnosti poškození auta zasáhnout hasičský vyprošťovací speciál tatra 815, který byl dodatečně přivolán z bruntálské stanice.

V další fázi zásahu byla vodní plocha zasypána sorbentem, protože z havarovaného Fiatu unikly na hladinu provozní kapaliny. Sorbent zůstal na vodní ploše až do odpoledne, kdy jej posbírali hasiči z Horního Benešova.

A co řidič? Ten podle Policie ČR havaroval už v noci bez zranění a šel se domů vyspat. S tím, že si auto z rybníka vytáhne ráno… 

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS MSK

-wej-

Sdílet