Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněného motorkáře transportoval do nemocnice vrtulník.

O víkendu bylo několik výjezdů hasičů Pardubického kraje k vážnějším dopravním nehodám. U jedné nehody museli hasiči vyprostit zaklíněnou osobu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Chrudimští hasiči zasahovali v sobotu 16. srpna 2008 v 8.49 hodin u dopravní nehody dvou vozidel. Ta se střetla na silnici mezi Chrudimí a Ostřešany, na odbočce na Medlešice. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, zda nedošlo ke zranění osob a dále bylo jejich úkolem zamezit úniku provozních náplní a zajištění vozidel proti požáru odpojením akumulátorů. Po vyšetření a zadokumentování události policisty, hasiči vytáhli vozidla na komunikaci. Příčiny nehody nyní zjišťují dopravní policisté.

Hasiči ze stanice na Seči zasahovali 17. srpna 2008 ve 12.16 hodin v ulici Chrudimská, kde došlo k dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou záchranáři museli převézt na parkoviště u hasičské stanice. Tam totiž mohl přistát vrtulník, kterým byl zraněný motorkář transportován do pardubické nemocnice. Odstraňování následků nehody bylo ukončeno ve 13.17 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 16. srpna 2008 ve 13.46 hodin zasahovali hasiči z Moravské Třebové a Jevíčka u dopravní nehoda, která se stala na silnici v Chornici. Jednalo se o střet dvou osobních vozidel. Na místě bylo celkem zraněno 6 osob. Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a zamezili úniku provozních náplní. Odstraňování této mimořádné události trvalo ze strany hasičů až do 16.13 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí a Svitavy


Dne 18. srpna 2008 ve 3.22 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda osobního vozidla Opel Omega v obci Morašice (část obce Višnáry). Na místě zasahovali hasiči z Litomyšle a Vysokého Mýta. Osobní vozidlo skončilo mimo vozovku. Hasiči museli z vozidla vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení jednu zraněnou osobu. Celkem byly poraněni tři lidé. Dále hasiči provedli vyproštění vozidla, jeho zabezpečení proti úniku provozních náplní a vzniku požáru.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Sdílet