Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena nepřežila nehodu u Liběšic na Mostecku, s osobním vozidlem narazila do stromu

Smrt ve zdemolovaném osobním automobilu Volkswagen Polo nalezla ve středu odpoledne u Liběšic řidička, když dostala dosud z nezjištěným příčin smyk, vylétla z vozovky a skončila ve srázu zaklíněná ve stromě. Žena jela od Bíliny na Most na hlavním silničním tahu I/13. Nepomohla ani blesková resuscitace těžce zraněné ženy. Potvrdila to krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podle svědků řidička ve vysoké rychlosti dostala smyk a vylétla mimo silnici do křoví. Přivolaní policisté, lékař záchranné služby a následně i profesionální hasiči z Bíliny a z Mostu se snažili těžce zraněné ženě poskytnout první pomoc a neúspěšná byla nakonec i několik desítek minut trvající resuscitace.

Řidička s největší pravděpodobností nebyla připoutána za jízdy bezpečnostními pásy. V tomto případě ale podle odborníků by střet se stromem pravděpodobně nepřežila, ani kdyby připoutána byla. Devastující náraz totiž směřoval přesně na stranu řidičky.

Přivolaní hasiči ze stanice Bílina a Most posléze odstranili strom, který bránil vyproštění havarovaného automobilu. Vozidlo pomohli posléze hasiči vytáhnout zpět na vozovku.

řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan

Tragickou dopravní nehodu vyšetřuje mostecká kriminální policie společně s dopravními policisty.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet