Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru v Bohumíně nalezena mrtvá žena a popálený muž

Pět jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 1. 9. 2008 ráno u požáru v prvním patře dvoupodlažního rodinného domu v Bohumíně-Záblatí (okres Karviná). V obytné místnosti hasiči objevili tělo ženy ve věku kolem 80 let. Jejího partnera odvezl vrtulník Letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Na operační středisko hasičů zavolal v pondělí krátce před osmou hodinou soused, který spatřil z ulice kouř. Na chodbě domu objevil ležícího muže (ročník 1925), kterého s dalšími lidmi odnesl ven, a rychle zavolal na tísňovou linku hasičů.

Na místo ihned vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Bohumíně, Orlové a Karviné, a s nimi dobrovolní hasiči z Bohumína-Záblatí a ze Starého Bohumína.

Ohněm a kouřem byla zasažena část prvního patra rodinného domku. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu během půlhodiny, v jedné místnosti objevili tělo uživatelky bytu bez známek života. Dohašování trvalo necelou hodinu.

Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů a Policie ČR, budou se zkoumat i okolnosti úmrtí špatně pohyblivé seniorky a jejího podobně postiženého partnera, kterého odvezl vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě s popáleninami a také po nadýchání zplodin hoření. Škoda na poškozeném zařízení bytu byla odhadnuta na 200 tisíc korun.

Mgr. Petr Kůdela
HZS Moravskoslezského kraje
tiskový mluvčí


-wej-

Sdílet