Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kabin na bývalém hokejovém stadionu zaměstnal hasiče

Profesionální hasiči ze Žamberka a dále dobrovolní hasiči z Nekoře, Líšnice a Letohradu zasahovali 1. září 2008 ve 22.02 hodin u požáru kabin na bývalém hokejovém stadionu, který se nachází uprostřed obce Nekoř.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

První zářijový den v 9.59 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody osobního vozidla v Chroustovicích. Ford Mondeo skončil z dosud nezjištěných příčin na střeše na silnici z Holešovic do Chroustovic. Ve vozidle byla uvězněna jedna osoba, kterou okamžitě vyprostili hasiči. Zraněná osoba byla předána zdravotnické záchranné službě. Hasiči dále zamezili úniku provozních náplní a zajistili vozidlo proti požáru. Po vyšetření dopravní nehody policisty převrátili havarovaný automobil zpět na kola. V 11.55 hodin se vrátili zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Hasiči ze Svitav zasahovali 1. září 2008 ve 13.49 hodin u požáru v Průmyslové ulici ve Svitavách. Jednalo se o požár plechového zásobníku na obilí. V zásobníku bylo uloženo přibližně 20 tun pšenice. Dle slov vyšetřovatele příčin požáru propadávalo obilí přes rošt do sušárny obilí, kde došlo k jeho „napečení". Hasiči se museli dostat k místu žhnutí, zkrápěli obilí seshora vodou se smáčedlem a prováděli vyskladňování zásobníku, které bylo časově i fyzicky velmi náročné. Požár obilného sila hasiči dostali pod kontrolu v 16.50 hodin a zcela zlikvidován byl v 19.28 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů.


Jednotka hasičů ze Svitav likvidovala ve 14.27 hodin plameny, které zachvátily dodávku u Mateřské školy ve Svitavách. Jednalo se o Opel Movano a příčinou vzniku požáru byla závada na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí 

Profesionální hasiči ze Žamberka a dále dobrovolní hasiči z Nekoře, Líšnice a Letohradu zasahovali 1. září 2008 ve 22.02 hodin u požáru kabin na bývalém hokejovém stadionu, který se nachází uprostřed obce Nekoř. Objekt, který zachvátily plameny, byl určen k demolici, přesto, dle slov vyšetřovatele, tady došlo ke škodě. Velitel zásahu hlásil na operační a informační středisko hasičů lokalizaci požáru ve 22.25 hodin. Hasiči po dohodě se starostou obce nechali ale objekt dohořet. Hasiči se poté zaměřili hlavně na ochranu okolní vegetace, aby se plameny dále nerozšířily. Zásah byl ukončen dvě a půl hodiny po půlnoci. Požár vznikl od odhozeného nedopalku – nedbalost při použití otevřeného ohně. Škoda byla vyčíslena předběžně na 56 tisíc korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje




-swo-

Sdílet