Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě vážná zranění si vyžádala nehoda vozidla u obce Unhošť

K vážné dopravní nehodě osobního automobilu mezi obcemi Unhošť a Červený Újezd na Kladensku byla vyslána zásahová jednotka profesionálních a dobrovolných hasičů. Osobní automobil zde narazil v pravotočivé zatáčce do kmene stromu a způsobil tak vážná zranění dvou mladých mužů, kteří ve vozidle cestovali.

Dne 1. září v 15:35 hodin bylo operačním a informačním střediskem HZS Středočeského kraje vysláno družstvo profesionálních hasičů ze stanice Kladno s technikou CAS 24 – T815 Terrno a následně bylo požádáno o pomoc družstvo dobrovolných hasičů obce Unhošť s technikou CAS 24 – L101.

K nehodě došlo v pravotočivé zatáčce ve směru na Červený Újezd, kdy řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a čelně narazil do kmene stromu, po nárazu byl osobní automobil vymrštěn z příkopu zpět na vozovku, kde unikly provozní náplně z vozidla.

Po příjezdu jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Kladno byly na místě dvě posádky záchranné služby a dobrovolní hasiči z Unhoště, kteří vyprostili zraněného spolujezdce a předali do péče lékařů. Řidič, který utrpěl vážná zranění byl vyproštěn během několika minut jednotkou kladenských hasičů a též předán do péče záchranářů a následně transportován do nemocnice v Kladně.

Jednotka provedla protipožární opatření a zlikvidovala nebezpečné provozní kapaliny, které unikly na vozovku. Velitelem zásahu byly povolány technické služby k úklidu vozovky.

Nehoda tak zablokovala komunikaci na dvě hodiny, místo bylo v 16:41 předáno dopravní policii a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Foto: Lukáš Vejvar
ZPP Kladno

autor mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-
swo-

Sdílet