Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Instruktoři ŠVZ Brno navštívili ve Střelicích kolegy z Hasičského záchranného sboru podniku Čepro

Hlavním účelem návštěvy Hasičského záchranného sboru podniku Čepro bylo seznámení s bezpečnostními prvky cisteren, které převáží nebezpečné látky.

Instruktory nejprve přivítal velitel jednotky, p. Marek Leichman, který je seznámil s rozmístěním dalších jednotek HZS podniku Čepro a. s., se způsobem přepravy ropných produktů a s dopravou konečného produktu k cílovému odběrateli.

Poté výpravu provedl požární stanicí, obeznámil ji se způsobem zajištění akceschopnosti jednotky a sloužící směna předvedla vybavení a použití věcných prostředků, které jednotka používá v souvislosti s možným únikem nebezpečných látek, zejména hořlavých kapalin.

Poté na instruktory čekala praktická ukázka bezpečnostních prvků vozidlových cisteren a kotlových vozů. Bezpečnostní technik upozornil na riziková místa cisteren, doporučil postupy v souvislosti s různými druhy havárií a popsal možnosti přečerpávání hořlavých kapalin.

Získané informace jsou velkým přínosem a budou přínosem pro výuku, např. v kurzech Taktické řízení, Chemická služba, Nebezpečné látky či CCS Cobra.

Děkujeme veliteli jednotky, sloužící směně a také bezpečnostním technikům za připravenou přednášku a za to, že nám věnovali svůj čas.

kpt. Bc. Vlastimil Svoboda

Sdílet