Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obytném domě v Krnově se propadl strop

Krátce před 21. hodinou vyjeli dne 2. 9. 2008 krnovští hasiči k ohlášenému propadnutí stropu v obytném třípodlažním domě v Krnově na Opavské ulici.

Po příjezdu na místo zjistili průzkumem, že se jedná o propadlý strop v prostoru koupelny jednoho z bytů a poškozen, že je i strop v další místnosti. Konstrukce stropů byla v domě byly dřevěné. V domě se v době zásahu nacházelo 39 nájemníků. Hasiči pro jistotu všechny nájemníky ihned z objektu evakuovali a vynesli jednu osobu, která byla imobilní. Po vynesení byla svěřena do péče zdravotnické záchranné služby. Souvislost zdravotního stavu imobilní osoby s havárií v domě nebyla v průběhu zásahu prokázána.

Na místo byl povolán statik, aby posoudil, zda je objekt možné nadále obývat. Zjistil, že statika objektu je vážně narušena a tak byli nájemníci svěřeni do další péče zástupcům krnovské radnice, kteří pro postižené obyvatele domu zajistili náhradní ubytování.

S hasiči spolupracoval i policejní psovod, který důkladně prozkoumal, zda se pod troskami spadlé stropní konstrukce nenachází postižené osoby. Nikdo naštěstí nebyl nalezen a tak se tato nehoda obešla bez újmy na zdraví a životech. Krátce po půlnoci hasiči zásah ukončili a objekt předali majiteli k zabezpečení a opravě.

-wap-

Info: kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet