Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příprava na tvrdou realitu

Lektor „způsobil " otevřené krvácení a propíchnutí předloktí ostrým drátem, což vypadalo tak věrohodně, že někteří vyučující tomu na první pohled uvěřili. I tímto způsobem lze studenty a pedagogy připravovat na tvrdou realitu.

Stalo se už tradicí, že školní rok na Gymnáziu v Žatci začíná školením o první pomoci , požární ochraně a o dalších vážných situacích.Školení o první pomoci nám každoročně zajišťuje p. Slavomil Jurnečka , jehož pestré a mnohdy napínavé vyprávění studenty vždy zaujme.

Letos dokonce „způsobil " otevřené krvácení a propíchnutí předloktí ostrým drátem, což vypadalo tak věrohodně, že někteří vyučující tomu na první pohled uvěřili. I tímto způsobem lze studenty a pedagogy připravovat na tvrdou realitu. Jsme velice rádi , že nám žatečtí dobrovolní záchranáři pomůžou ujasnit si, jak se zachovat v krizových chvílích.

Dalším tématem jsou živelní pohromy. V takových situacích vždy vyjíždějí hasiči. A právě oni nám předvedli ukázky některých svých akcí. Přijeli s třemi vybavenými hasičskými vozy , které si mohli studenti prohlédnout a na místě leccos vyzkoušet. Chceme poděkovat vedoucímu p. Staňkovi, Lukáši Jobovi a Davidu a Stanislavu Homolovým. Upřímně děkujeme !

Text a foto: Marta Krumphanzlova, D. Vlčková

-kaw-

Sdílet