Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Až na dvě děti byli všichni ze školy ve Starém Hrozenkově včas evakuováni, pak už cvičili hasiči

Jestli si děti při dnešním příchodu do základní a mateřské školy v obci Starý Hrozenkov na Uherskobrodsku myslely, že dopoledne v lavicích bude stejné jako obvykle, asi byly překvapeny. Před devátou hodinou ranní zaregistroval jeden z učitelů kouř vycházející z počítačové učebny v třetím nadzemním podlaží školy. O vzniku požáru hned informoval ředitele školy, který vyhlásil poplach a o situaci informoval krajské operační středisko zlínských hasičů.

Do osmi minut od vyhlášení poplachu byla na místě hlášené události jednotka místních dobrovolných hasičů, kterou v dalších minutách posílili i profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod.

Dříve než na místo dorazili hasiči byla provedena evakuace 127 dětí a 17 zaměstnanců školy. Při kontrole počtů ale učitelé zjistili, že dvě děti chybí. Hasiči vybaveni dýchací technikou vnikli do objektu a začali s jeho systematickým prohledáváním. Za několik minut se jim podařilo oba ztracené žáky najít. S vyváděcími maskami je pak dostali bezpečně z objektu.

Po uhašení fiktivního požáru a odvětrání objektu přetlakovou ventilací bylo prověřovací cvičení ukončeno.

Hasiči touto cestou děkují vedení a zaměstnancům školy za možnost realizace dnešního cvičení.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet