Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jihomoravský vyšetřovatel požárů získal v roce 2016 Cenu Václava Hladíka za přínos pro vyšetřování požárů

V úterý 26. dubna 2016 dopoledne převzal mjr. Ing. Pavel Tinka, vedoucí oddělení zjišťování příčin požárů HZS Jihomoravského kraje Cenu Václava Hladíka za přínos pro vyšetřování požárů na území České republiky.

Tuto cenu udělují vyšetřovatelé požárů od roku 2013 osobnostem, které výrazně přispěly k rozvoji oboru vyšetřování požárů na území České republiky. Dnes ji v Brně do rukou mjr. Tinky předala ředitelka odboru prevence Generálního ředitelství HZS ČR Květoslava Skalská a vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů Generálního ředitelství HZS ČR Radek Kislinger.

Pavel Tinka je příslušníkem HZS Jihomoravského kraje od roku 1994. V současné době vede skupinu jihomoravských vyšetřovatelů. Aktivně se zapojil do projektu Moderní zpracování požárně technických charakteristik a dalších informací pro vyšetřování požárů. Tento projekt nedávno získal 2. místo v anketě Hasič roku.

Databáze požárně technických charakteristik je unikátní pomůcka, která byla zpracována také do podoby mobilní aplikace přístupné rovněž veřejnosti. Její naplnění realizoval a řídil mjr. Tinka.

Sdílet