Neděle 13. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážnější havárii u Bělova

Dne 8. 9. 2008 ve 13:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Bělova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem a později i se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bělov a Žlutava došlo k havárii osobního auta zn. Renault Thalia.

  1. Dne 8. 9. 2008 ve 13:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Bělova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem a později i se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bělov a Žlutava došlo k havárii osobního auta zn. Renault Thalia.

Devatenáctiletý řidič nezvládl jízdu, havaroval do svodidel mostku a následně se převrátil na střechu do koryta místního potoka. I se svým o rok mladším spolujezdcem utrpěli zranění, které si vyžádalo lékařský zásah. Po nutném prvotním ošetření byli oba převezeni sanitkou do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči zajistili vozidlo proti případnému požáru a dalšímu úniku provozních kapalin. Při těžkém čelním nárazu došlo k poškození motoru a úniku oleje. K zabránění ekologické havárie si velitel zásahu povolal ze stanice vyprošťovací speciál. Uniklé látky byly zasypány sorbenty. Vrak auta byl následně vytažen pomocí jeřábu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


      -skw-

      Sdílet