Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili sousedku před požárem

Požár bytového domu v obci Ohrazenice na Turnovsku byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje dnes v 7:41 hod.

Požár bytového domu v obci Ohrazenice na Turnovsku byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje dnes v 7:41 hod. Operační důstojník k pomoci vyslal profesionální hasiče ze stanice Turnov spolu s turnovskými dobrovolnými hasiči.

Hasiči na místě zjistili, že došlo k požáru v bytové jednotce ve 3. patře. V době vzniku požáru se uvnitř nacházela matka s malou dcerou. Požár vznikl v ložnici a postupně se rozšířil do celého bytu. Žena oheň zpozorovala v začátku a snažila se ho uhasit vlastními silami, přičemž se nadýchala jedovatých zplodin hoření a utrpěla i další poranění. V době příjezdu hasičů byla už žena i s dcerou naštěstí z bytu venku.

Uvnitř hasiči nalezli kočku, která v zakouřeném bytě uhynula. Hasiči provedli průzkum i v okolních bytech, kam se rozšířil kouř. Z bytu nad místem požáru museli evakuovat sousedku, která ve strachu zůstala na balkoně. Požár se hasičům podařilo dostat krátce před 8. hodinou pod kontrolu jedním vodním proudem. Hasiči odvětrali dům a ohořelé vybavení vyházeli okny ven, kde provedli dohašení.

Zásah byl ukončen po dalších 30 minutách. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci v ložnici. Požár poškodil celý byt včetně zařízení. Výše škody se vyšplhala na 2 miliony korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková

-skw-

Sdílet