Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IRON FIREMAN® 2008, zatím nejlepší čas je pod 11 minut

Hasičská soutěž v disciplínách TFA, kterou pořádá server Požáry.cz ve spolupráci s majitelem objektu CITY TOWER, společností ECM, je opravdu náročná, o čemž svědčí, že dvojice ze zatím dvaceti soutěžících vzdala a jeden byl diskvalifikován.

Hasičská soutěž v disciplínách TFA, kterou pořádá server Požáry.cz ve spolupráci s majitelem objektu CITY TOWER, společností ECM, je opravdu náročná, o čemž svědčí, že dvojice ze zatím deseti soutěžících vzdala.

Zatím nejlepšího času dosáhl český závodník Tomáš Zeman z HZS hl.m. Prahy, soutěžící se startovním číslem 16, který absolvoval dolní část a výběh 613 schodů do 28. patra budovy CITY TOWER v čase 10,50 minut. Toto vše v plné zbroji a výběh i s aktivním dýchacím přístrojem Dräger. Ostatní soutěžící mají časy okolo 15–16 minut.

Dolní část soutěže je obdobná minulým ročníkům, výběh do patra je o několik poschodí delší, tudíž náročnost soutěže se také zvýšila. S tím také celkové dosažené časy.

Na soutěž IRON FIREMAN® 2008 se přijela také podívat Česká televize, která natočila reportáž z celého průběhu závodu, dále přijel i Mirek Vaňura se svým pořadem 112, který natočil v hasičském obleku Fénix několik spotů z tohoto nejtěžšího hasičského klání v disciplínách TFA a diváci je uvidí již toto úterý ve večerních hodinách, kdy je vysílací čas tohoto záchranářského pořadu. Mirek si také okusil slanění z budovy za pomoci pražských hasičů, dle jeho slov je to skvělý a nezapomenutelný zážitek.

V tuto chvílí má závod za sebou téměř dvacet soutěžících hasičů, další se fyzicky náročnou soutěž připravují v zázemí jídelny, kde je i mobilní kancelář našeho serveru Požáry.cz a další organizační záležitosti soutěže.

-wap-

Sdílet