Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IRON FIREMAN® 2008 je minulostí

Nové prostředí budovy CITY TOWER prověřilo jak závodníky, tak pořadatele. Náročnost soutěže i organizace kolem ní byla asi nejtěžší v šestileté historii této extrémní soutěže TFA. Diváci také mohli poprvé v historii sledovat klání hasičů na velkoplošné obrazovce.

IRON FIREMAN 2008 je definitivně minulostí

vítěz soutěže Lukáš Novák přebírá cenu od hlavního partnera IRON FIREMAN® 2008 pana Tachovského z fi

Nové prostředí budovy CITY TOWER prověřilo jak závodníky, tak pořadatele. Náročnost soutěže i organizace kolem ní byla asi nejtěžší v šestileté historii této extrémní soutěže TFA. Diváci také mohli poprvé v historii sledovat klání hasičů na velkoplošné obrazovce.

<o:p></o:p>

Soutěž ukázala někdy i propastné rozdíly mezi závodníky. Evropská špička složená s českých závodníků ale opět nezklamala. Časy kolem deseti minut mělo pět českých závodníků: Lukáš Novák, Radek Jakeš, Jan Semrádt, Zdeněk Koutník a Tomáš Zeman. Další, tedy šestý v pořadí, byl zahraniční závodník z Maďarska Marton Karoly s časem nad jedenáct minut. Průměrné časy však byly kolem čtvrt hodiny. Dva závodníci na posledních místech doběhli do posledního patra nejvyšší budovy v ČR CITY TOWER s časem kolem 30 minut. Rozdíl od prvních pozic tak byl propastný. Šest závodníků vzdalo.

Letos byla soutěž zase o něco náročnější. Mezi závodníky se šířil strach z „smrtících kanystrů“, při přenášení se opravdu lámal chleba. Jeden kanystr měl bezmála 30 kg. Standardní boj z bariérou museli závodníci absolvovat dvakrát, závěrečná figurína zapůjčená z Ústí nad Orlicí některé totálně položila. K následnému výstupu do posledního patra se tak někteří vůbec nedostali. Po soutěži se všichni závodníci shodli, že absolvovali nejtěžší závod ve své kariéře.

Odměna 25.000,– Kč pro prvního, 7.500,–Kč pro druhého a 2.500,–Kč pro třetího závodníka tak byla jasně zasloužená. Pro atraktivitu závodu, jsme loňského vítěze nasadili doprostřed startovního pole a další favority na samotný závěr. Soutěž tak perfektně gradovala a vítěz byl znám až po posledním startu. Závěr byl opravdu strhující. Pořadí se na konci několikrát na předních pozicích dramaticky měnilo. Celé drama mohli sledovat i diváci na internetové televizi www.yotiva.cz

Vítězné poháry tak mohli nakonec nad hlavu zvednout Lukáš Novák, Radek Jakeš a Jan Semrádt.

Díky však patří hlavně organizátorům a pomocníkům z řad dobrovolných hasičů zejména ze sborů Dubeč, Satalice, Miškovice, Letňany, Průhonice a Říčany a celé redakci serveru POŽÁRY.cz. Zvláštní poděkování patří i drahým polovičkám naší redakce za trpělivost a pomoc při organizaci. Víme, že letošní ročník nebyl z naší strany bez chyb, zapříčiněných různými okolnostmi včteně nového prostředí, mrzí nás to, ale teď s tím nenaděláme nic. Věřte, že příští ročník bude po organizační stránce lepší, je to pro nás velké ponaučení.

Bez podpory partnerů soutěže IRON FIREMAN bychom soutěž nemohli uskutečnit.

Městská část Praha 4
ECM
MIBAG sanace
YOTIVA
DRAEGER
Velkopopovický Kozel
Radio BEAT
deník ŠÍP
Hasičské noviny
VPO, a.s.
KEB-EGE
SOSAN – soukromá sanita

<o:p></o:p>

<o:p></o:p>

V příloze článku je výsledková listina.

Sdílet
Přiložené soubory
IF 2008 vysledky zobrazit online XLS 39 kB