Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři desítky obcí ve Zlínském kraji obdrží dotace na nová požární vozidla pro dobrovolné hasiče

Celkem 32 požárních vozidel zakoupí města a obce ve Zlínském kraji pro své jednotky sboru dobrovolných hasičů, a to díky spolufinancování ze strany Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky.

Mezi 32 obcí bude rozdělena celková suma 10 milionů korun. Peníze jim poslouží k pořízení nového dopravního automobilu nebo cisternové automobilové stříkačky pro jednotku sboru dobrovolných hasičů.

uvedl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák

Třicet obcí v kraji dostane dotaci 300 tisíc korun na pořízení nového vozidla pro dobrovolné hasiče (Boršice, Brusné, Bystřice pod Hostýnem, Březová, Březůvky, Hostišová, Hošťálková, Hradčovice, Hrobice, Janová, Jasenná, Jestřabí, Kelč, Francova Lhota, Kostelany, Košíky, Lechotice, Lešná, Modrá, Osíčko, Petrůvka, Pitín, Pohořelice, Valašská Senice, Valašské Meziříčí, Vidče, Vigantice, Vsetín, Zádveřice, Želechovice nad Dřevnicí). Novou cisternovou stříkačku pořídí dobrovolní hasiči v Halenkově a Otrokovicích.

Přečtěte siByly vyhodnoceny žádosti o dotace pro dobrovolné hasiče, celkem jich z republiky dorazilo 914

Zlínský kraj pravidelně podporuje dobrovolné i profesionální hasiče přímo ze svých peněz. Z letošního krajského rozpočtu je pro požární jednotky vyčleněno celkem 17,2 milionu korun, z toho 4,7 milionu na nákup a opravy věcných prostředků požární ochrany jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí, 12 milionů na pořízení nové požární techniky (30 dopravních automobilů a 6 cisternových stříkaček) a 0,5 milionu na pořízení velitelského vozidla pro profesionální hasiče.

Přečtěte siNovou techniku mohou díky Zlínskému kraji pořídit dobrovolní a profesionální hasiči i v roce 2016

Na akce a činnost okresních sdružení kraj přispěl částkou 2 miliony korun a 600 tisíc korun představuje dotace pro profesionální hasiče. Celkem tak Zlínský kraj podpořil dobrovolné a profesionální hasiče částkou 20 milionů korun.

Sdílet