Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár živého plotu v mateřské školce Kostelci n. Č.l

Dne 29.09.08 v 17­.12 hod. vyslal OPIS Kolín jednotku SDH Kostelec n. Č.l. na nahlášený požár živého plotu v objektu mateřské školky v ulici K Jatkám v Kostelci n. Č.l.

Dne 29.09.08 v 17­.12 hod. vyslal OPIS Kolín jednotku SDH Kostelec n. Č.l. na nahlášený požár živého plotu v objektu mateřské školky v ulici K Jatkám v Kostelci n. Č.l.

Na místě zjištěno, že se jedná o požár cca 10 metrů živého plotu z tůjí, který ohrožuje další jehličnatý okrasný porost – k němuž již místní člen SDH působící jako školník mateřské školky rozvinul 1× C proud z vnitřního hydrantu ( s nedostatečnou délkou a tlakem na proudnici) – a následně společně dalším rozvinutým 1 x C 40 metrů proudu z CAS byla provedena lokalizace a likvidace požáru – který dosahoval až do cca 10 metrů vysoké přilehlé borovice. Jednotka na místě šest minut po ohlášení poplachu.

Po likvidaci provedeno vyrozumění ředitelky MŠ a vyšetřovatele HZS Kolín – který určil jako příčinu požáru nalezený odhozený nedopalek cigarety do hrabanky pod živým plotem.

Text: Milan Churý
Foto: Patrik Žyla



-skw-

Sdílet