Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Obchvat České Skalice uzavřela vážná nehoda osobního a nákladního automobilu

Vážná dopravní nehoda na obchvatu České Skalice na Náchodsku krátce po poledni zaměstnala zdravotnické záchranáře Královéhradeckého kraje. Při čelním střetu osobního auta s kamionem se vážně zranil jednatřicetiletý řidič osobáku. Na pomoc okamžitě vyrazily dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci spolu s lékařem ze základen v Náchodě a Jaroměři.

Zároveň s nimi z Hradce Králové vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby. Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že zraněný muž je ve vraku svého vozu zaklíněn. Zatímco jej hasiči za pomoci speciálního náčiní vyprošťovali, zdravotníci mu zajistili žilní přístup a ihned zahájili podávání potřebných léků a infuzí.

Zároveň ještě ve vraku vozu bylo provedeno základní ošetření a imobilizace zraněného. Po vyproštění musel být řidič uveden do umělého spánku a napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Následně jej záchranáři umístili na palubu vrtulníku a transportovali do královéhradeckého traumacentra. Ve vážném stavu jej tam předali do rukou připraveného týmu zdravotníků.

Ivo Novák
tiskový mluvčí
Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje
Sdílet