Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nuda v Brně? Dnes ne…

K několika událostem vyjížděli dnes hasiči v Jihomoravském kra­ji…

Tři lidé byli dnes dopoledne zraněni při dopravní nehodě dvou vozidel u obce Žerůtky na Znojemsku.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9.11 hodin, na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Znojmě. Jednalo se o čelní srážku vozidel Škoda Octavia a Citroen Berlingo. Obě auta skončila v příkopu mimo vozovku na kolech. Při nehodě byli zraněni tři lidé. Dva z nich, řidička a spolujezdec ze Škody Octavia, byli při příjezdu hasičů mimo vozidlo v péči zdravotníků. Zraněného 33letého řidiče Citroenu, který zůstal zaklíněn v kabině, hasiči z auta vystříhali pomocí hydraulického nářadí.

U obou vozidel hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterie. Protože auta nepřekážela silničnímu provozu, hasiči místo nehody předali policistům a ukončili zásah.

K nehodě nákladního vozidla hasiči krátce po 8. hodině vyjížděli na silnici u Archlebova na Hodonínsku. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice v Kyjově. Jednalo se o nehodu vozidla MAN s prázdnou vodní cisternou. Vozidlo po průjezdu zatáčkou skončilo mimo silnici, kde se převrátilo přes střechu a zůstalo stát na kolech zhruba osm metrů ve stráni. Zraněného řidiče před příjezdem hasičů zdravotníci převezli do nemocnice. Z vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny, vyproštění cisterny zajistila specializovaná firma.

Olejovou skvrnu na vozovce hasiči po 7. hodině ráno likvidovali v Nádražní ulici v Brně. Olej, který zřejmě unikl z projíždějícího vozidla, vytvořil na vozovce skvrnu dlouhou 40 metrů. Hasiči k její likvidaci použili sorbent a protože se jednalo o poměrně velkou plochu, povolali na místo také silničáře.

Dvě jednotky hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici v Brně odpoledne vyjely k požáru nákladního vozidla na 192. kilometru dálnice D1. Požár ve směru na Prahu byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 12.30 hodin. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že na vozidle zahořela textilie kolem výfuku. Řidič oheň téměř uhasil třemi práškovými ručními přístroji. Hasiči žhnoucí textílii za několik minut dohasili. Na vozidle nebyla vyčíslena škoda.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet