Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dolním Podluží na Děčínsku skončil osobní automobil v korytě řeky, na silnici ho dostal hasičský jeřáb

První srpnový den roku 2016 ve 20:30 vyjela profesionální jednotka z Varnsdorfu do Dolního Podluží, kde v zatáčce u mostku došlo k havárii osobního vozidla. Povolána byla také místní dobrovolná jednotka. Automobil vyletěl ze silnice, narazil do sloupu a skončil v korytě říčky Lužnička.

Jedna osoba se z automobilu dostala ještě před příjezdem hasičů, starali se o ni přítomní kolemjdoucí, následně skončila v péči přivolaných zdravotníků a byla převezena do nemocnice. Hasiči po příjezdu provedli protipožární opatření a ve zdemolovaném vozidle odpojili baterii.

Protože docházelo k úniku provozních kapalin do vody, jednotky instalovaly na vodu norné stěny se sorbentem. Velitel zásahu na místo v devět hodin večer povolal také dobrovolnou jednotku z Varnsdorfu, ta provedla instalaci dalších norných stěn.

Mezitím na místo dorazili dopravní policisté, kteří zjišťovali, jak a proč k nehodě došlo. Situaci přijel zdokumentovat také zástupce odboru životního prostředí, informována o úniku kapalin do vody byla i německá strana.

Po vyšetření nehody dorazil k nehodě hasičský jeřáb z Děčína, jehož posádka ve spolupráci se zasahujícími hasiči vozidlo z vody vytáhla zpět na břeh.

Provoz na silnici byl v průběhu zásahu několikrát uzavřen.

Sdílet