Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z cisterny uniklo na silnici zhruba 200 litrů nafty

Profesionální hasiči z Trutnova ve 12:49 hodin vyjeli do Kladské ulice v Trutnově – Poříčí. Z cisterny DAF uniklo na silnici zhruba 200 litrů nafty. Hasiči použili několik desítek kilogramů sorbentu a ropnou látku zasypali.

Hradec Králové

Ilustrační foto

Hradečtí hasiči byli v 06:32 hodin přivoláni k technické pomoci do ulice Kejzlarova v Hradci Králové. V kabině porouchaného výtahu zůstala uvězněna osoba. Než hasiči dorazili na místo, podařilo se osobu vyprostit. Jednotka byla odvolána a vrátila se zpět na základnu.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou a územní odbor Náchod

Profesionální a dobrovolní hasiči z okresů Rychnov nad Kněžnou a Náchod včera nezasahovali u žádné události.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli k odstranění větve, která v obci Vorlech blokovala vozovku.

Vrchlabští hasiči vyjeli v 08:52 hodin do obce Kunčice, kde došlo k úniku nafty na vozovku. Vzhledem k tomu, že se jednalo o nepatrné množství, které neohrozilo životní prostředí, byla na úklid vozovky přivolána Správa a údržba silnic.

Profesionální hasiči z Trutnova ve 12:49 hodin vyjeli do Kladské ulice v Trutnově – Poříčí. Z cisterny DAF uniklo na silnici zhruba 200 litrů nafty. Hasiči použili několik desítek kilogramů sorbentu a ropnou látku zasypali. Několik litrů nafty se dostalo i do půdy a specializovaná firma musela zasaženou část zeminy vybagrovat. Nafta se naštěstí nedostala do nedaleké řeky a nedošlo k ohrožení vodního toku. Hasiči na místě spolupracovali s pracovníky odboru životního prostředí Trutnov.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Jičína byli v 11:47 hodin přivoláni k požáru lesa v obci Kněžnice. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu nebyly nalezeny žádné známky po požáru.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje 

-skw-

Sdílet