Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič v civilu spolu s ostatními svědky zachránil muže, na kterého se převrátilo auto u Boru na Sokolovsku

Během cesty domů zastavil příslušník Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje u dopravní nehody, která se stala na silnici mezi Borem a Strání na Karlovarsku ve středu v půl páté odpoledne. Osobní auto zde vylétlo z vozovky a převrátilo se přes střechu.

Během nehody z vozidla vypadl řidič. Karlovarský hasič spolu s dalšími třemi svědky nehody hledali vypadlého řidiče kolem havarovaného auta, nakonec jej našli vážně zraněného pod autem. Prostřednictvím operačního střediska hasičů zachránce nejprve přivolal kolegy hasiče a zdravotní záchrannou službu, poté společně s ostatními nadzvedli auto tak, aby mohli řidiče vytáhnout.

O muže se postarali až do doby příjezdu karlovarských hasičů, ti muži poskytli předlékařskou pomoc a vynesli jen na páteřních nosítkách k vozovce. Zde si jej už převzala záchranná služba. Podle lékaře muž utrpěl zranění kyčlí a hrudníku, pro transport proto povolal vrtulník. Ten přistál na silnici u nehody.

Kvůli řešení následků nehody byl provoz na vozovce více než hodinu zcela uzavřený. Po transportu zraněného hasiči asistovali u vyproštění havarovaného vozidla a zároveň jedno družstvo karlovarských hasičů přejelo o zhruba sto metrů dál, kde havarovalo další osobní auto. I tuto dopravní nehodu nahlásil příslušník sboru, která pomáhal u první kolize.

Vzhledem k vážnosti zranění podle záchranářů rozhodovala doslova každá vteřina a rychlým přivoláním profesionální pomoci a především osobním nasazením při vyproštění muže pod autem tak příslušník sboru a ostatní svědci zraněnému zachránili život.

Hasiči i ostatní záchranáři oceňují nesobecký přístup všech, kterým nebyla nehoda lhostejná, a dokázali v rámci svých možností maximálně pomoct.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet