Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Podsedice slavily 120 let od založení místního sboru dobrovolných hasičů

V obci Podsedice se v sobotu 13. srpna 2016 slavilo 120 let od založení Sboru dobrovolných hasičů Podsedice. A byla to oslava ve velkém stylu. Na akci, kterou podpořil i Ústecký kraj, se hasilo – tedy jen v rámci ukázek.

Hasili ti nejmenší, hasili členové ze Sdružení pro obnovu hasičských tradic. Ti předvedli přítomným, jak se hasilo před sto lety se čtyřkolovou ruční potahovou stříkačkou. V neposlední řadě se hasila i žízeň.

Gratuluji všem současným i nynějším členům souboru za to, co udělali a dělají hodně nejen pro zdraví a bezpečí obyvatel, ale také pro místní občany. Vždyť to jsou právě dobrovolné hasičské sbory, které se podílí na kulturních akcích v obci po celý rok.

Do dalších let přeji jen to dobré a žádné velké výjezdy.

*zahájil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček *

Slavnostní odpoledne odstartoval za zvuků roudnické kapely Pozdní sběr průvod obcí, ve kterém nechyběly mažoretky. Během dne se předvedli při požárním útoku malí členové sboru dobrovolných hasičů Vědomice. Přítomní si prohlédli starší i nové hasičské auta, unikátní stříkačky ze začátku 20. století. K dobré náladě zahrála a zazpívala svoje hity Olga Lounová.

Sdílet