Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Svitávce unikla neznámá látka do řeky, hasiči z chemické laboratoře odebrali vzorky a odvezli je k podrobné chemické analýze

U neznámé bílé látky na řece Svitavě zasahovali hasiči z Blanska a Boskovic společně s místními dobrovolnými hasiči. O jakou látku se jednalo, určí analýza v chemické laboratoři hasičského záchranného sboru.

Od půl jedenácté dopoledne zasahovali hasiči u úniku neznámé látky do řeky Svitavy v obci Svitávka. Řeku přehradili nornou stěnou a sorpčními textiliemi, aby se nečistoty dál nešířily po toku. Neznámá látka na hladině řeky byla, přes celou šířku, v délce kolem osmdesáti metrů. U norné stěny sesbírali neznámou látku z řeky.

Na místě odebrali hasiči z chemické laboratoře vzorky neznámé látky a odvezli je k podrobné chemické analýze. Po třinácté hodině zásah ukončili. Nyní zjišťují, o jakou látku se jedná. Do výsledků analýzy kontrolují stav řeky dobrovolní hasiči.

Po devatenácté hodině hasiči odstranili z řeky nornou stěnu. Analýza v laboratoři prokázala, že se jedná o biologickou látku, která není nebezpečná pro životní prostředí.

Sdílet