Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přebor Hasičského záchranného sboru České republiky v plavání

Na plavecké závody do Zlína se sjelo na šedesát závodníků z celé České republiky. Zastoupeni tu byli jak profesonální, tak i dobrovolní a podnikoví hasiči.

Přebory v plavání zahájila ředitelka HZS Zlínského kraje plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D., která přivítala soutěžící ve Zlíně a v krásném prostředí plaveckého areálu. Závodníkům popřála úspěch a dobré výkony ve férových bojích i příjemné chvíle v přátelském prostředí svých kolegů.

Soutěžilo se v základních plaveckých disciplínách, které byly rozděleny do dvou věkových kategorií. Zastoupení tu měli jak muži, tak i ženy. Předvedené výkony nadchly nejednoho diváka a boje v jednotlivých kategoriích rozhodovaly nejen desetiny, ale i setiny vteřiny.

Plavecký areál poskytl špičkové technické vybavení a profesionální časomíru, která se v těsných závodech ukázala jako nepostradatelná.

Před samotným závodem všechny potěšilo vystoupení vicemistryň ČR v synchronizovaném plavání. Družstvo starších žákyň ze Sportovního klubu Univerzity Palackého Olomouc předvedlo svou soutěžní sestavu všech prvků dovednosti tohoto krásného sportu. Sportovkyně se pravidelně účastní i mezinárodních závodů a patří mezi absolutní špičku v naší zemi.

Všem závodníkům děkujeme za účast i předvedené výkony. Vítězům blahopřejeme.

Výsedky je možné si prohlédnout zde

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet