Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při pádu ultralightu na Slánsku zemřel pilot – VIDEO

Dne 10. listopadu 2008 ve 13:09 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen pád ultralehkého letounu poblíž sportovního letiště ve Slaném. Na místo ihned vyjely složky IZS včetně jednotky HZS ze stanice Slaný s vozidly CAS 24 T815 TERRNO a CAS 32 T815.

Cestou k místu události bylo upřesněno, že k pádu letounu došlo cca 2 km od sportovního letiště ve Slaném jihozápadním směrem. Po dalším upřesnění bylo místo zásahu lokalizováno mezi obcemi Netovice a Hrdlív.

Dvoumístné ultralehké sportovní letadlo typu OK-EUO-07 Moby Dick se krátce po startu pravděpodobně vlivem silného bočního větru dostalo do neovladatelné polohy a zřítilo se na pole mezi obcemi Netovice a Hrdlív. Ve stroji byl přepravován pouze 54letý pilot ze Slaného, který po nárazu letounu do země utrpěl velmi vážná zranění neslučitelná se životem.

Jednotka HZS provedla kontrolu letounu z důvodu opatření před vznikem požáru a spolupracovala s Policií ČR při zajištění místa nehody. Příčina pádu letounu je předmětem vyšetřování letecké inspekce.





mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů
HZS Středočeského kraje


-swo-

Sdílet