Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil přístřešek, úly a vozidlo v obci Ratiboř na Vsetínsku, popálený majitel skončil v nemocnici

Na místě dopoledního požáru v obci Ratiboř na Vsetínsku zasahovaly čtyři jednotky hasičů. První dorazily v 09:07 hodin na místo hlášeného požáru cisterny profesionálních a dobrovolných hasičů ze Vsetína a Ratiboře. V dalších minutách je posílili také dobrovolní hasiči z Jablůnky a Hošťálkové.

Že se bude jednat o rozsáhlejší požár bylo hasičům jasné už když se blížili k místu události, ze kterého stoupal sloup hustého tmavého kouře. Plameny zasáhly přístřešek s osobním vozidlem, sousedící včelín se šesti včelstvy a hranici palivového dříví. Požár ohrožoval také blízkou skříň hlavního uzávěru plynu.

Do patnácti minut se hasičům podařilo požár s nasazením několika útočných proudů lokalizovat a za další půl hodiny zcela zlikvidovat.

Ještě před příjezdem hasičů se o uhašení požáru pokoušel majitel objektů. Ten byl při zásahu popálen na ruce. Velitel zásahu proto nechal na místo povolat posádku zdravotnické záchranné služby, která muže ošetřila a následně ho také odvezla k dalšímu ošetření do nemocnice.

Po likvidaci požáru se nasazené jednotky postupně vrátily na své zbrojnice a stanici. Na místě zůstali pouze místní dobrovolní hasiči, kteří měli dokončit rozebrání požárem zničených objektů. Na hasiče však čekala jedna nečekaná komplikace. Na požářišti se začaly rojit včely, které se chtěly vrátit do svých úlů. Na místo se proto museli vrátit i hasiči z Jablůnky se spreji a vysavačem hmyzu.

Příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody zjišťuje na místě vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet