Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chlapce v Oslavanech zavalila zemina ve výkopu, hasiči museli odházet část spadlé zeminy a rozřezat plastové potrubí

Na mladého brigádníka, který pomáhal u svých známých při kopání nové kanalizace, se sesypala zemina ve výkopu. Hasiči jej zachránili z hloubky tří metrů.

Před čtrnáctou hodinou vyrazily čtyři jednotky hasičů i s policejním vrtulníkem do Oslavan, k záchraně zavaleného chlapce z výkopu. Hasiči na místě provizorně zapažili více jak 3 metry hluboký výkop a začali vyprošťovat. Museli odházet část spadlé zeminy a rozřezat plastové potrubí, pod kterým měl chlapec zaklíněnou nohu.

Po vyproštění předali hasiči chlapce do péče záchranné službě, která jej ošetřila a následně transportovala sanitkou do dětské nemocnice. Celá akce trvala necelých 40 minut.

K záchraně vyjeli profesionální hasiči ze stanic Ivančice a Rosice, z Brna-Lidické vyjeli hasiči se speciální technikou na vyprošťování a zajištění výkopu. Na místo byli povolání i místní dobrovolní hasiči z Oslavan. Z letiště v Brně‑Tuřanech vzlétl vrtulník letecké služby PČR, s hasiči leteckými záchranáři na palubě, kteří jsou vyškoleni na záchranu z hloubek a výšek.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet