Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil skončil po nehodě na boku

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného vyjeli dne 13.11. 2008 ve 13:01 hodin k dopravní nehodě dvou vozidel. V obci Prosečné se čelně srazilo nákladní vozidlo Nissan Atleon s osobním vozidel Š Favorit. Osobní automobil skončil na boku. Dvoučlenná posádka, žena s dítětem, byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice.

Hradec Králové

Před osmou hodinou ráno byl na operační středisko hasičů ohlášen požár v rodinném domku v Libčanech. Na místo vyjeli hasiči z Hradce Králové se dvěma cisternami. Jednotka byla během cesty k zásahu odvolána zpět na základnu. Jednalo se o planý poplach.

Před polednem byli hasiči přivoláni do ulice Bratří Štefanů v Hradci Králové, kde mladý muž hrozil sebevraždou skokem z balkonu v šestém patře panelového domu. Hasiči dorazili na místo současně se záchrannou službou. Mladík se již nenacházel na balkoně, ale v jednom z pokojů v bytě. Záchranná služba si muže převzala do péče a převezla jej na vyšetření do nemocnice.

Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 299 mezi Libranticemi a Třebechovicemi pod Orebem. Při nehodě jednoho osobního vozidla nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští profesionální hasiči byli ve 13:58 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/11 mezi Rybnou nad Zdobnicí a Helvíkovicemi. Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Passat zřejmě nepřizpůsobil rychlost, v zatáčce vjel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího vozidla Š Felície Combi. Čtyřiačtyřicetiletá řidička škodovky byla zraněna. Hasiči ve spolupráci se záchranáři zraněnou ženu vyprostili z vozidla a záchranná služba ženu převezla do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a zlikvidovali. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)

Územní odbor Náchod

Hasiči z Jaroměře vyjeli před polednem k dopravní nehodě, která se stala v Husově ulici v Jaroměři. Při srážce dvou automobilů Š 120 a Ford Mondeo došlo ke zranění jedné osoby. Ta byla v době příjezdu hasičů v péči záchranné služby. Zasahující hasiči zajistili místo události a vrátili se na základnu.

Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči vyjeli v 09:55 hodin k hlášené dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu ve Vodní ulici v Trutnově. Po příjezdu hasičů na místo určení bylo zjištěno, že v místě nedošlo k žádné nehodě. Projíždějící žena na motorce si všimla ležící ženy na chodníku a přivolala pomoc. Ženy se ujala záchranná služba a hasiči se vrátili na základnu.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného vyjeli ve 13:01 hodin k dopravní nehodě dvou vozidel. V obci Prosečné se čelně srazilo nákladní vozidlo Nissan Atleon s osobním vozidel Š Favorit. Osobní automobil skončil na boku. Dvoučlenná posádka, žena s dítětem, byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči odpojili u osobního vozidla autobaterii a převrátili jej zpět na kola. Ze škodovky unikl benzin, který hasiči zasypali sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Vrchlabí)

Územní odbor Jičín

Hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice byli ve 12:39 hodin přivoláni k ohlášenému požáru ve stáčírně pohonných hmot. Ukázalo se, že došlo k poruše na čidle elektrické požární signalizace.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet