Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dvoupatrové budovy na Karlovarsku

V úterý 18. listopadu 2008 ve 23.27 hod. byli hasiči informováni o požáru dvoupatrové budovy v Karlových Varech – Dalovicích, na sídlišti Na Výsluní.

Ilustrační foto

Na místo požáru postupně dorazily jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ze stanic Karlovy Vary, Sokolov, Dalovice, Ostrov, Hájek a Tašovice s 9 automobilovými cisternami, automobilovým žebříkem a plošinou. Zasahovalo celkem 41 hasičů.

V době příjezdu prvních jednotek bylo plameny zasaženo celé horní patro a střecha budovy. Oheň se šířil velice rychle. Hasiči zjistili, že se jedná o prázdný, neobydlený dům, který je ale plně vybavený. V 0.37 hod. byl oheň pod kontrolou a ve 2.24 hod. začali hasiči rozebírat střechu, aby zlikvidovali také drobná ohniska požáru v dutinách střešní konstrukce.

Zásah byl ukončen po 7. hod. ranní a v dopoledních hodinách bude probíhat vyšetřování příčin této události. Dům je požárem velmi poškozen, výše škody byla předběžně odhadnuta na 10 mil. Kč. V průběhu zásahu došlo k poranění jednoho hasiče, který byl s popáleninami na rukou a krku ošetřen v nemocnici. Poté se vrátil na stanici.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

-kaw-

Sdílet