Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pily v Podedvorech zaměstnal hasiče

Deset aut požární techniky zasahovalo dne 19. 11. 2008 navečer u požáru v Podedvorech na Prachaticku, kde byl podle původního ohlášení oznámen požár pily. Požár byl na Krajské operační středisko HZS Jihočeského kraje ohlášen v 17:17 hodin.

Deset aut požární techniky zasahovalo dne 19. 11. 2008 navečer u požáru v Podedvorech na Prachaticku, kde byl podle původního ohlášení oznámen požár pily. Požár byl na Krajské operační středisko HZS Jihočeského kraje ohlášen v 17:17 hodin.

Na místo události se jako první dostavily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Husinec, Záblatí a Lažiště, které zjistily, že hoří objekt pily, ve kterém se pro obchodní domy vyrábějí vzorkovnice koberců a jsou zde následně baleny do krabic. Požár vzniknul na rampě objektu a dále se rozšířil až do střechy budovy. Jednotky hasičů okamžitě započaly s hasebními pracemi, k požáru přijeli dále profesionální hasiči z CPS Prachatice a dobrovolní hasiči obcí Strunkovice nad Blanicí a Dvory.

V 18:46 hodin ohlásil velitel zásahu lokalizaci požáru, likvidační práce skončily krátce před 21. hodinou. Škoda vzniklá požárem byla majitelem a uživatelem vyčíslena v celkové výši Kč 500 000,–-. Příčina vzniku požáru je zatím předmětem šetření.

Ing. Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje



-swo-

Sdílet