Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přiměšovač AB je ideální přenosné zařízení pro přiměšování pěnotvorného roztoku přímo při zásahu z kanystrů či barelů

Přiměšovač AB pro třídy požárů A a B se zabudovaným systémem proplachu je ideální přenosné zařízení pro přiměšování pěnotvorného roztoku přímo při zásahu z kanystrů či barelů. Díky unikátní konstrukci jej lze připojit na hadicové vedení a nastavit si procento přiměšování.

Nastavení je velmi jednoduché – na otočném prstenci jsou vyobrazeny jednotlivé hodnoty: 0,25 % , 0,5 % a 1 % pro požáry třídy A a B, 1 %, 3 % a 6 % pro požáry třídy B. Výhodou je také funkce proplachu, kterou lze spustit i během používání.

Třída požáru A

Požáry pevných látek organického původu, jejichž hoření je doprovázeno žhnutím, jako např. dřevo, papír, sláma, uhlí, guma, textil, plasty apod.

Třída požáru B

Požáry kapalin nebo látek přecházejících do kapalného stavu, jako např. benzín, olej, barvy, alkohol, vosk apod.

Díky otočné hlavě s nasávací hadičkou se s přiměšovačem lehce manipuluje bez ohledu na to, kde máte položený barel s pěnidlem.

Přiměšovač AB se standardně vyrábí v několika volitelných variantách průtoků:

  • AB 2: 225 l/min při 10 barech,
  • AB 4: 450 l/min při 10 barech,
  • AB 10: 1 000 l/min při 10 barech,
  • AB 15: 1 500 l/min při 10 barech.

Největší model přiměšovače AB 15 s průtokem vody 1 500 litrů za minutu je určený k použití s přenosnými monitory. Přiměšovač se snadno ovládá i v zásahových rukavicích díky své robustnosti. Celé tělo je vyrobeno z anodizované slitiny hliníku, což zaručuje dlouhou živnost. To ostatně také potvrzuje záruka 5 let.

Přečtěte siTestovali jsme zařízení PRO/pak, slouží jako ideální prostředek pro hašení lesních požárů, aut, bytů a pneumatik

Tento přiměšovač je ideálním pomocníkem, pokud potřebujete přiměšovat pěnidlo z externího zdroje. Díky svým rozměrům a nízké hmotnosti je také velmi dobře skladovatelný.

Sdílet