Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stanici ve Frymburku poctil návštěvou předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Nejjižněji položenou stanici profesionálních hasičů – stanici ve Frymburku – navštívil dnes v dopoledních hodinách předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček. Setkal se zde s krajským ředitelem HZS Jihočeského kraje plk. Lubomírem Burešem a dalšími členy vedení jihočeského sboru, dále pak s krajským starostou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Jiřím Žižkou a zástupci jednotky SDH městyse Frymburk.

V nedávné době postavené frymburské stanici sídlí společně frymburští profesionální i dobrovolní hasiči. Předseda sněmovny Jan Hamáček se nejprve zastavil v garážích profesionálního sboru, kde mu byla předvedena výjezdová technika a popsána specifika zásahů na Lipensku. Poté přešel do druhých garáží, kde se rozpoutala diskuze na téma výškové techniky a také techniky pro dobrovolné jednotky.

V zasedací místnosti pak předseda sněmovny nejdříve poděkoval všem hasičům za jejich práci a zajímal se o problémy, které hasiče trápí. Na řadu tak přišly otázky a diskuze týkající se plánů v rozpočtech a financování, týkající se Fondu zábrany škod, centrálních nákupů, letecké záchranné služby či plánovaných změn v legislativě (změny ve služebním zákoně).

Na závěr předseda sněmovny Jan Hamáček ujistil všechny hasiče, že současná vláda nemá zájem o razantní změny, které by vyvolaly jakoukoli nestabilitu sboru. Ať už v oblasti provozu, investic či personalistiky.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet