Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár opuštěné budovy v Kladně

Dne 28. listopadu 2008 v 13:19 hodin byl na tísňovou linku Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár opuštěné budovy na vlakovém nádraží v Kladně.

Na místo události byla vyslána zásahová jednotka HZS Středočeského kraje, stanice Kladno s technikou CAS 24 T815 TERRNO, CAS 32 T815, JSDH obce Hřebeč s technikou CAS 32 T148 a HZS podniku České dráhy s technikou CAS 24 Mercedes.

Po příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár opuštěné budovy bývalé silniční váhy, která byla v současnosti nevyužívaná a dle sdělení zaměstnance vlakového nádraží se uvnitř budovy zdržovali bezdomovci.

Jednotky zahájily hasební zásah pomocí 2 útočných proudů C, kterými provedly v 13:54 hodin lokalizaci požáru a v 13:58 hodin jeho konečnou likvidaci. Po příjezdu jednotky drážních hasičů bylo těmto místo zásahu předáno.

Provedeným šetřením vyšetřovatelem požárů HZS bylo zjištěno, že k požáru došlo s největší pravděpodobností nedbalostním jednáním dosud neznámých osob – odhození nedopalku cigarety do prostoru nahromaděného hořlavého odpadu uvnitř objektu.

Vzhledem k tomu, že objekt je určen k demolici, nevznikla majiteli žádná škoda na majetku.

Foto: por. Bc. Tomáš Nocar
vyšetřovatel požárů HZS Kladno

autor mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-swo-

Sdílet