Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zahynuli tři hasiči

Při požáru ve Francii zemřeli tři hasiči.Ilustrač­ní foto.

Tři hasiči zemřeli v pondělí při zásahu proti požáru lesů na francouzské riviéře. Plameny požárníky uvěznily v provincii Var v zásahovém vozidle, z něhož se mužům nepodařilo vyprostit. Zemřelí (37, 42 a 43) za sebou zanechali šest dětí od jednoho do dvanácti let.

Posádka automobilu nasazena do provensálského pohoří Maures. Dva muži přitom sloužili u hasičů jako dobrovolníci, třetí jako profesionál.

Francouzská AFP je všechny označuje za odborně „zkušené“, sloužící u jednotky v průměru 14 let. Mnohem více štěstí měla posádka druhého vozidla, které se podařilo ze smrtícího žáru na poslední chvíli uniknout.

Oheň vypukl v Maures už v neděli. Speciálním jednotkám se ho však podařilo zpacifikovat až v pondělí pozdě odpoledne. Kvůli bezprostřednímu ohrožení na životě evakuovali policisté města Cogolin, La Garde-Freinet, celkově zhruba 1,6 tisíce obydlí.

Od minulé soboty v Maures shořely už přes dvě desítky domů. V oblasti jde navíc už o čtvrtý požár v posledních dvou měsících. Přibližně na stejném místě uhořeli 28. července čtyři lidé, tři zahraniční turisté a jeden francouzský občan.
Sdílet