Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kopidlně na Jičínsku zemřel muž, nepřežil střet s vlakem na přejezdu

K tragické nehodě došlo dnes 21. října 2016 ráno na železniční trati v Kopidlně na Jičínsku. Projíždějící vlak za dosud nevyjasněných okolností srazil na přejezdu muže. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 05:49 hodin.

Bylo krátce před šestou hodinou ranní, když dva cizinci přecházeli v Lipové ulici železniční přejezd v době, kdy od Jičína přijížděl osobní vlak. Strojvedoucí, který si jich všiml, začal houkat. Jeden z mladíků se stačil vrátit, ale druhého čtyřiadvacetiletého vlak zachytil.

Událost šetří jičínští kriminalisté.

mjr. Hana Klečalová, Policie ČR

Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Kopidlna a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk. Zasahující hasiči ve spolupráci s přivolanými záchranáři resuscitovali několik desítek minut těžce zraněného muže. Ten však utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař konstatoval smrt.

Z osobního vlaku hasiči evakuovali celkem sedm lidí, kteří vyvázli bez zranění. Po předání místa události drážním hasičům se obě jednotky vrátily zpět na své základny.

Foto: Policie ČR
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet