Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cestou k požáru domu v Pardubicích hasiči pomáhali muži u zábradlí, jejich pomoc však byla marná

První oznámení, na které policisté společně s hasiči vyjížděli v sobotu ráno, se týkalo požáru fasády domu v ulici Komenského, který měl zahořet od svíčky v okrasné dýni umístěné na okně. Po cestě hasiči zahlédli podivně zkrouceného muže u zábradlí, nemohli ho nechat bez povšimnutí, zastavili a snažili se mu pomoci.

Šlo o staršího muže, kterého se snažili resuscitovat, ale veškeré jejich snahy a pokusy byly marné. Následkem této nepřehledné situace však došlo ke střetu dvou vozidel. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, ale došlo k poškození karoserie dvou automobilů – Škody Octavia v barvách policie a Škody Fabie. Příčiny a okolnosti střetu jsou předmětem šetření.

Pokud jde o požár domu, ten napáchal škodu předběžně vylíčenou na 100 tisíc korun. V souvislosti s blížícímu se období, kdy lidé začínají rozsvěcet dýně po vzoru zahraničních kulturních zvyků, upozorňujeme veřejnost, že i malá čajová svíčka může napáchat velké neštěstí.

Tato varovná zpráva spadá spíše do kompetence hasičů, ale i policisté jsou k podobným událostem vysílaní a společně s hasiči zjišťují, kam, kdo a kdy svíčku umístil, zda byla ponechána bez dozoru…

por. Bc. Eva Maturová
Policie ČR
Sdílet