Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž v Litvínově zkolaboval a vjel na tramvajové kolejiště, strážníci použili defibrilátor

Jednašedesátiletého německého řidiče postihl v pondělí 24. října 2016 dopoledne za jízdy náhlý srdeční kolaps. S autem vylétl ze silnice, přejel do protisměru a vjel na tramvajové kolejiště poblíž litvínovského dopravního podniku. Bezvládné tělo řidiče vytáhli z havarovaného auta náhodní svědci.

Hlídka litvínovských strážníků byla na místě nehody do třiceti vteřin a pomocí automatického externího defibrilátoru muže úspěšně resuscitovala.

Poté si řidiče převzala do péče přivolaná záchranná služba. Operační důstojník litvínovských strážníků Ladislav Strkáč k události řekl, že hlídka litvínovských strážníků naštěstí byla poblíž a její blesková pomoc zachránila řidiči život. Na místě zasahovali i státní policisté, kteří spolu se strážníky řídili v místě karambolu nehodu.

U nehody zasahovala také profesionální jednotka litvínovských hasičů, která zajistila automobil proti požáru a pomohla uklidit místo kolem karambolu. Automobil poté z kolejiště vyprostila odtahová služba. Po dobu zásahu a vyšetřování celé nehody byl tramvajový provoz ve směru z Litvínova na Most uzavřen.

Mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník dodal, že německého řidiče posléze sanitka transportovala do ústecké Masarykovy nemocnice na specializované oddělení.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet