Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch a požár zničil byt v Hustopečích, velitel zásahu na místo povolal statika

Dnes dopoledne 29. 10. 2016 vyjížděli hasiči k nahlášenému výbuchu a následnému požáru v bytovém domě na ulici Družstevní v Hustopečích. Nikdo z obyvatel domu nebyl zraněn. Stav budovy musel posoudit statik.

V době příjezdu prvních jednotek byli všichni přítomní obyvatelé již mimo objekt. Třípokojový byt, kde došlo k výbuchu, začal hořet. Hasiči požár zlikvidovali a oheň se nerozšířil do dalších prostor bytového domu. Na místu události vyjela také Policie ČR a pracovníci Plynárenské pohotovostní služby.

Velitel zásahu na místo povolal také statika. Ten po průzkumu celé budovy vyžádal ukotvení stropu v bytě, kde došlo k výbuchu, než bude umožněn návrat obyvatel ostatních tří bytů. Z požární stanice Brno-Lidická vyjela lezecká skupina, která se specializuje také na stabilizaci zdí a stropů budov. Hasiči zajistili v poškozeném bytě výdřevu podle požadavků statika. Obyvatelé tří ostatních bytu se tak v odpoledních hodinách mohli začít vracet zpět do budovy.

Výše škody způsobená požárem není dosud vyčíslena. Ve spolupráci s Policií ČR se zatím vyšetřuje i příčina vzniku výbuchu a následného požáru.

Kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet