Neděle 7. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mimoni na Českolipsku hořely uskladněné balíky slámy, požár likvidovalo šest hasičských jednotek

Náročnou noc měli hasiči na Českolipsku, kdy zhruba od 22. hodiny až do časného rána zasahovali v Mimoni, kde došlo k požáru uskladněných válcových balíků se slámou v objektu bývalé továrny. U události zasahovali hasiči ze šesti jednotek.

V době jejich příjezdu šlo o plamenné hoření a hasiči pro lepší účinek hasební látky použili smáčedlo. Uvnitř zchátralého objektu byly válcové balíky uloženy na ploše 8×8 metrů, a to ve dvou řadách na sobě. Kvůli lepší manipulaci s balíky byl na místo přivezen ze stanice Raspenava smykový nakladač Bobcat.

Hasiči po celou noc postupně s pomocí vidlí a háků rozebírali jednotlivé balíky ať už venku nebo uvnitř objektu a dohašovali je. Díky jejich velkému nasazení se podařilo požár zlikvidovat ještě dnes ráno. Co bylo příčinou požáru, je zatím v šetření, hasičští vyšetřovatelé se přiklánějí k verzi manipulace s otevřeným ohněm.

Zasahující jednotky: HZS LK stanice Česká Lípa, HZS LK stanice Jablonné v Podještědí, HZS LK stanice Liberec, HZS LK stanice Raspenava, dobrovolní hasiči z Mimoně a Zákup.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet