Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V centru Turnova zemřel při nehodě osobního automobilu řidič, vozidlo se několikrát přetočilo přes střechu

Dvacet minut po jednadvacáté hodině policisté na lince 158 přijali oznámení o havárii osobního vozidla v Turnově na silnici první třídy číslo 35.

Řidič s vozidlem Hyundai i30 jel po uvedené silnici ve směru od Liberce na Jičín, kde při průjezdu pravotočivé zatáčky vyjel vlevo a narazil do středových lanových svodidel, od kterých se odrazil zpět vpravo až mimo komunikaci.

Zde narazil do dopravních značek a protisvahu, vlivem čehož se s vozem přetočil několikrát přes střechu a na nakonec skončil na boku v protisměru. Části havarovaného vozidla zasáhly také autobus jedoucí v protisměru.

Dvaašedesátiletý řidič, který jel ve vozidle sám, na místě dopravní nehody bohužel zemřel. Nikdo jiný zraněn nebyl. K určení příčiny smrti řidiče byla nařízena soudní pitva. V tuto chvíli nelze vyloučit, že měl řidič během jízdy zdravotní problémy.

U nehody zasahovali profesionální hasiči z Turnova společně s turnovskou dobrovolnou jednotkou. Zaklíněného řidiče, který vážným zraněním na místě podlehl, vyprostili hasiči pomocí pneumatických zvedacích vaků a hydraulických nů­žek.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová, HZS Libereckého kraje

Veškeré okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem probíhajícího šetření, které provádějí policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech. Předběžná výše způsobené škody činí částku 170.000,– Kč.

Místo dopravní nehody bylo po dobu jejího vyšetřování uzavřeno, a to pro provoz v obou směrech v čase od 21.40 do 00.40 hodin.

nprap. Dagmar Sochorová
Policie ČR
Sdílet