Sobota 6. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Brněnští hasiči zasahovali u vážné dopravní nehody, na ulici Hradecká zemřel člověk po střetu dvou osobních vozidel

Jednotky z brněnských stanic Lidická a BVV dnes krátce před půl sedmou ráno vyjížděly k nehodě dvou osobních aut na ul. Hradecká. Při střetu zemřel jeden člověk a dva lidé se zranili.

Hasiči po příjezdu zahájili vyprošťování dvou mužů z vozidla Volkswagen. V druhém voze značky Škoda se také jeden muž zranil, ale nebylo nutné jej vyprošťovat.

Během pěti minut se podařilo oba muže ve spolupráci se ZZS vyprostit. Jeden z nich však svým zraněním na místě podlehl. Zranění byli ošetřeni záchrannou službou a následně odvezeni do nemocnice.

Osobní vozidlo Volkswagen Caddy řídil třiačtyřicetiletý řidič a ve vozidle s ním jel dvaašedesátiletý spolujezdec. Ten utrpěl při střetu zranění a na místě zemřel.

U třiačtyřice­tiletého řidiče policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která byla s negativním výsledkem. Vozidlo Škoda Rapid řídil pětatřicetiletý řidič, který jel ve vozidle sám. Rovněž tento řidič se podrobil na místě orientační dechové zkoušce, která v jeho případě byla pozitivní.

Přístroj naměřil více než 1,5 promile alkoholu v dechu. Řidič byl převezen k ošetření a odběru krve do nemocnice.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, Policie ČR

Policie uzavřela ul. Hradeckou ve směru do Brna. Hasiči zajistili místo nehody proti požáru, zasypali uniklé provozní kapaliny a v 7.19 hod. místo zásahu předali PČR.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet