Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči v Liberci se díky drážním kolegům seznamovali s problematikou zásahů na železnici

V uplynulém týdnu se liberečtí profesionální hasiči detailně seznámili s hnacími železničními vozidly, se kterými se mohou při svých zásazích setkat. V libereckém železničním depu spolu s drážními hasiči prošli motorové jednotky i dieselové lokomotivy.

Zaměřili se především na bezpečnostní prvky vozidel, nouzové vstupy i možnosti zajištění souprav proti pohybu. Jejich drážní kolegové seznámili liberecké hasiče s možnostmi nakolejování, kotvícími body a způsoby rozpojení souprav. Hasiči byli seznámeni i s metodou nouzového otevírání dveří na toalety a ostatních prostor ve vlakových soupravách.

Prohlídkou nejběžnějších hnacích kolejových vozidel si hasiči rozšířili své znalosti týkající se provozu na železnici. V příštích měsících se předpokládá prohlídka osobních i nákladních vagónů a motorových souprav soukromých dopravců. Také si prakticky vyzkouší nové nakolejovací zařízení, které získali drážní hasiči do své výbavy.

Přečtěte siPo silnici i po kolejích. Nové technické Renaulty Správy železniční dopravní cesty umí jezdit jako vlak

Poděkování patří veliteli HZS SŽDC Liberec, panu Josefu Šperlovi, a pracovníkům libereckého depa za zprostředkování a provedení prohlídky těchto vozidel.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet