Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden člověk zemřel a dalších šest osob bylo zraněno při nehodě v obci Rodvínov na Jindřichohradecku

V půl čtvrté odpoledne, došlo na silnici č. I/23 v obci Rodvínov na Jindřichohradecku k tragické dopravní nehodě, při níž se střetla tři vozidla.

Dle prvotního šetření na místě dopravní nehody došlo k celé tragické události tak, že řidič Škody Felicie, jedoucí od Jarošova nad Nežárkou směrem na Jindřichův Hradec, pravděpodobně nedal při odbočování vlevo mimo komunikaci přednost protijedoucímu vozidlu značky Fiat, a došlo ke střetu.

Škoda Felicie pak byla odmrštěna zpět do svého jízdního pruhu, kde narazila do vozidla Peugeot 307. Při nehodě zahynul šestačtyřicetiletý spolujezdec ze Škody Felicie.

Zasahující hasiči ze stanice Jindřichův Hradec vyprošťovali všechny zraněné a spolupracovali se zdravotníky při jejich ošetření a naložení do sanitek. Zároveň havarovaná auta zajišťovali proti požáru a proti úniku provozních kapalin.

Po ukončení záchranných prací osádka jedné cisterny krátce před půl pátou odjela zpět na základnu. Osádka druhé cisterny vyčkala do ukončení dokumentace nehody Policií ČR a poté komunikaci uklidila. Zásah pro hasiče skončil před 21. hodinou.

Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

Dalších šest osob bylo po nehodě převezeno k ošetření do okolních nemocnic. Přesnými příčinami a okolnostmi tragické dopravní nehody se dále zabývají jindřichohradečtí policisté.

por. Bc. Lenka Krausová
Policie ČR
Sdílet