Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté šetří požár vozidla v Liberci, místo ohledal psovod se služebním psem

Nepříjemné probuzení zažil v sobotu 26. listopadu 2016 v brzkých ranních hodinách majitel osobního motorového vozidla Škoda ve Wintrově ulici v Liberci. Na tísňovou linku 158 oznámil náhodný občan krátce po páteční půlnoci, že v ulici Wintrova hoří vozidlo.

Na místo bezprostředně po oznámení vyslal operační důstojník policejní hlídky a vyrozuměl Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje. Hasiči provedli uhašení vozidla a policisté provedli jeho ohledání za přítomnosti kriminalistického technika, který zajistil stopy.

Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který prozatím vyloučil, že by příčinou požáru mohla být technická závada na vozidle. Za denního světla provedli policisté další ohledání vozidla za přítomnosti policejního psovoda se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření.

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec – Centrum, kteří již ve věci zahájili šetření k přečinu poškození cizí věci. a budou zjišťovat, zda požár nezaložil někdo úmyslně.

Nyní budou čekat na vyhodnocení zajištěných stop a další vyjádření vyšetřovatele hasičů, který by měl definitivně vyloučit, zda nedošlo k technické závadě – ke zkratu vedení v motorové části. Na vozidle vznikla škoda 600 tisíc korun a další škoda ve výšin 10 tisíc korun vznikla majiteli na dvou dětských autosedačkách, které se nacházely uvnitř vozidla.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet