Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden muž musel být po požáru garáže v obci Vacov převezen na ošetření do nemocnice

Vimperští policisté vyjížděli po jednadvacáté hodině k požáru garáže, ke které došlo v obci Vacov, část Vlkonice. Na místě již zasahovaly jednotky Hasičského záchranného sboru z Prachaticka.

Vyšetřovatel hasičů na místě určil jako pravděpodobnou příčinu požáru závadu na elektroinstalaci. Jeden muž se při hašení požáru, do příjezdu hasičů, nadýchal zplodin kouře, a proto musel být z místa odvezen rychlou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. K dalšímu zranění osob nedošlo.

Požár byl na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášen v 21:10 hodin. Do Vacova, části obce Vlkonice vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Vimperk a dobrovolných hasičů obcí Vacov a Stachy. Jednalo se o požár samostatně stojící garáže o půdorysu 10 × 3,5 metrů, u jejíž jedné stěny bylo složené dřevo.

Požár se po naskládaném dřevě a stěně garáže dostal až do sedlové střechy. Zasahujícím hasičům se podařilo před požárem uchránit vnitřek garáže i další místnost používanou jako technické zázemí. Přibližně po půlhodině hašení dostali hasiči požár pod kontrolu.

Pro úplné dohašení museli ale rozebrat část střechy. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 23:01 hodin. Vyšetřovatel HZS společně s Policií ČR stanovil výši vzniklé škody předběžně na 400 000,–. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

por. Bc. Martina Joklová
Policie ČR
Sdílet